Read Изкривени реалности by Коста Сивов Online

Изкривени реалности

" ИЗКРИВЕНИ РЕАЛНОСТИ" е пътешествие в дебрите на най-дълбоките кътчета на човешкия разум, където се крият едни от най-големите ни страхове и копнежи. Франк Джаксън има прекрасно семейство, хубава работа и светло бъдеще. Джейсън Морис е талантлив художник, с прекрасни приятели, току-що е срещнал жената на живота си, която бързо се превръща в негова муза. Двамата мъже живе" ИЗКРИВЕНИ РЕАЛНОСТИ" е пътешествие в дебрите на най-дълбоките кътчета на човешкия разум, където се крият едни от най-големите ни страхове и копнежи. Франк Джаксън има прекрасно семейство, хубава работа и светло бъдеще. Джейсън Морис е талантлив художник, с прекрасни приятели, току-що е срещнал жената на живота си, която бързо се превръща в негова муза. Двамата мъже живеят в свои собствени светове, в които нещастието липсва от цялостната картина, до мига, в който една катастрофа не променя всичко. Франк и Джейсън поемат по пътя на мрачния сюрреализъм, на който не е стъпвало никое човешко същество досега. Заплахата пред тях е огромна, тъй като накрая един от двамата може и да не оцелее! Коста Сивов е писател, преводач и музикант. Автор е на книгите „Време във времето", „Съ-Вместим", „Славянски хроники" и „Хубави неща, лоши неща"....

Title : Изкривени реалности
Author :
Rating :
ISBN : 9786191690954
Format Type : Paperback
Number of Pages : 128 Pages
Status : Available For Download
Last checked : 21 Minutes ago!

Изкривени реалности Reviews

 • Александър Цонков
  2018-11-16 03:50

  “Изкривени реалности” е много приятна и увлекателна новела на Коста Сивов, която се чете леко и поддържа интереса, който се увеличава правопропорционално с приближаването към развръзката. Засегната е една моя много любима тема, за която също съм писал в мои разкази, а именно преплитането на различни реалности и всички произтичащи от това последици. Само че в тази история, това не е просто едно разменяне на ролите, а таи в себе си и нещо повече, което обаче няма да разкрия тук.Из официалния синопсис:“ИЗКРИВЕНИ РЕАЛНОСТИ” е пътешествие в дебрите на най-дълбоките кътчета на човешкия разум, където се крият едни от най-големите ни страхове и копнежи.Франк Джаксън има прекрасно семейство, хубава работа и светло бъдеще. Джейсън Морис е талантлив художник, с прекрасни приятели, току-що е срещнал жената на живота си, която бързо се превръща в негова муза. Двамата мъже живеят в свои собствени светове, в които нещастието липсва от цялостната картина, до мига, в който една катастрофа не променя всичко. Франк и Джейсън поемат по пътя на мрачния сюрреализъм, на който не е стъпвало никое човешко същество досега. Заплахата пред тях е огромна, тъй като накрая един от двамата може и да не оцелее!Цялото ревю можете да прочетете тук!

 • Донко Найденов
  2018-10-17 05:28

  Светът на ужасаТова е една много приятна книжка на "издателство Монт", джобен формат, цената на която е само 2 лева и която я има по книжарниците. И друг път съм правил ревюта на книги на Коста и знам, че това е един много добър и приятен за четене писател, с когото читателите никога не биха скучали. Книгата, която ще ви представя, "Изкривени реалности" на Коста Сивов, само затвърждава положителното ми мнение за автора.Книгата развива две сюжетни линии. В първата Франк Джаксън има щастливо семейство и е един от уважаваните работници в компанията "Голдсмит Електрикс". Във втората художникът Джейсън Морис се запознава с прекрасното момиче Дара, с която в последствие се сгодяват. Но съдбите на двамата се пресичат по много странен начин след ужасяващата катастрофа, която претърпява Франк Джаксън по път за работа. Ще се разкрият ужасяващи тайни за света, в който живеем, за бъдещето, което ни очаква, за груби експерименти с хора, за които човечеството дори не подозира. "Изкривени реалности" на Коста Сивов е наслада за любителите на фантастиката и сюрреализма. Препръчвам.

 • Daniel
  2018-10-19 06:36

  Трябва да призная, че беше доста странно всичко. Разбира се беше страшно прибързано, като че ли ако прескочи на 129-тата страница книгата няма да бъде издадена. Беше много объркано, но идеята ми хареса. Трябва да се доразвие, обезателно.

 • Нели Цветкова
  2018-10-31 11:23

  „Изкривени реалности“ на Коста Сивов е малка по обем и формат и се чете за половин час. Вероятно някой би си я носил в джоба и би я чел, докато чака влака. Само че... прочетеното ще остане в главата му дълго, след като пътуването е приключило. Историята е смесица между психо, криминале и фантастика, богата откъм образи и внушения, но без да оставя впечатлението за препускане през сюжета. Напротив, детайлите са изпипани, а образите оживяват от първата си поява. Читателят следва паралелно съдбите на двамата герои, за да установи наличието на странната връзка между тях и после с нетърпение да очаква разкриването на истината. Авторът нагнетява напрежението майсторски и в това отношение книгата не отстъпва на нито едно добро криминале, да не кажа, че и превъзхожда някои. Финалът – достатъчно кървав и драматичен, внася известен хорър акцент. Но истинският ужас се случва в главите на героите, хванати в капана на един психо експеримент от бъдещето. Специално искам да отбележа интересната структура и перфектния избор на заглавия за отделните части. Главите за единия герой са наречени „Акт“, а за другия „Отрязък“ и това не е само, за да ги различава читателят. Всъщност, те бяха първото, което ме накара да разсъждавам по въпроса кое в крайна сметка е реалността и всичко около нас ли е театър. И ако в съня постигаме това, което в реалността не сме могли, въпреки желанието си, тогава кое е истинското ни аз – реалното или сънуваното? Или може би е по-правилно да кажа сънуващото? Нима всеки от нас нощем не живее в други светове и не се събужда понякога странно развълнуван? Според авторския финал всеки от паралелните образи трябва да остане на своето място. Сигурно е така. Във вселената трябва да има ред. Но нали не пречи да си позволим мъничко копнеж? Това е просто копнеж за други шансове... И, ако е насън, не вреди... нали? Какво да кажа повече? Книга, способна да предизвика такива размисли, очевидно си струва да се прочете. На друг читател тя ще каже други неща. Но важното е, че ще говори. Защото Коста Сивов има много за казване и умее да ни накара да го слушаме.

 • Lazar
  2018-10-21 11:42

  Ужас ! Абсолютно нищо не разбрах

 • Ана Хелс
  2018-11-04 05:31

  Малка, но стилна новела, за която никога няма да си и помислите, че е писана от роден автор, може би и заради някои преднамерено оставени изразчета, напомнящи за преводаческа работа. Но, не, това е най-новото от Коста Сивов, и то не в обичайното му поле на хоръра, а по-скоро във фантастичните измерения със съвсем леки нюанси на ужас, идващи най-вече от мисълта какво ни чака като вид, човечество, че и цивилизация след не чак толкова много време.Срещаме се с двама привидно напълно различни субекта, чийто живот – наистина неочаквано – е доста приятен сам по себе си – единият е мастит бизнесмен с любящо семейство, другият е човек на изкуството с добри приятели и нова, красива любима. На различна възраст са, нямат физически общи белези, нито са рода, но са повече свързани, отколкото могат да си представят, представляващи лице и отражение на нещо, което трудно може да се дефинира или обясни с наличната ми теоретична подготовка. Стига да кажем, че са намесени пътуване във времето и вероятно измеренията; странни извънземни, които са повече земляни и от нас, и доста спорни като негативност лоши, поставящи за пореден път въпроса прогрес или морал да се избере за бъдещето всечовешко.Малкият формат прави новелата идеална за четене из градски транспорт, но внимавайте да не си изпуснете спирките, докато сбърчвате вежди под тритонното напрежение кой от привидно противостоящите се главни образи ще заслужи живот според правилата на пресичащите се уж-реалности. Привидно малкият обем е напълно достатъчен, за да разгърне достатъчно героите, за да ви запука за тях; технологичната част е съчетана с достатъчно еволюционен мистицизъм, за да е разбираема и въобще остава едно чувство за задоволство, че видиш ли – добрите все пак победиха лошите, ако и да им помогнаха грозните. Какво значи това ще ви оставя сами да разберете.

 • Петър Панчев
  2018-11-05 05:28

  Други реалности(Цялото ревю е тук: https://knijenpetar.wordpress.com/201...) Вече насочих вниманието си към жанрови книги от български автори и ги изчитам една по една. Най-хубавото е, че това се превърна в страст, която не угасва. В многобройните книги с разкази и новели намирам чудесни попадения, въпреки, че някои отделни произведения не ми допадат толкова. Но общо взето съм се превърнал в ненаситен техен читател. За малки книжки като „Изкривени реалности“ („Монт“, 2015), които съдържат само по една новела, ми трябва доста повече убеждаване, преди да се навия да ги чета защото рискът да не ми допадне няма как да се компенсира от друго произведение както е при един по-богат сборник. Но пък Коста Сивов има издаден много любопитен пълнокръвен сборник с разкази („Хубави неща, лоши неща“), тъй че нека пристъпим по-смело към същественото.(Продължава в блога: https://knijenpetar.wordpress.com/201...)